Schaduwspel LOGO

Theaterleven ging ná “Schaduwspel” door.

Schaduwspel’s première ligt alweer ’n dikke vier maanden achter ons. De aftiteling van de film toonde honderden namen van mensen die ’n actieve deelname hadden aan het project. Vielen die nadien in een gat? Beslist niet! Velen zijn aangeschoven bij nieuwe, mooie theaterinitiatieven.

Voor Schaduwspel werd rijkelijk geput uit de Oisterwijkse theaterwereld. Zij hebben alweer producties achter de rug, zitten middenin uitvoeringen of hebben mooie muzikale toneelplannen in petto.

De Oisterwijkse Revue “Ge ziet Mar” kwam met ’n goedverzorgde jubileumvoorstelling.

Gezietmar 2015

Theatergroep Trappaf assisteerde in haar 37ste Sinterklaasspel de Goedheiligman

Sinterklaastoneel Trappaf 1

De “Ghesellen van den Spele” brachten succesvol Carl Slotboom’s “Wie van de drie?”

Ghesselen 2015De “Vereniging van Oisterwijkse Spelers” speelt “The Lion King” in het Natuurtheater.

Vos 2015Theatergroep Trappaf kruipt het Oisterwijkse Openluchttheater in met “De Tovenaar van Oz”

Affiche-ontwerp met naam Ton Klijndijk

Samenwerkingsverband “De Kunstkring” staat de intensivering voor van het bundelen der krachten van de diverse Oisterwijkse theaterverenigingen voor en slaagt daar steeds beter in.

Logo De Kunstkring

Schaduwspel’s componist Ron van Riel is voor beide juist hierboven genoemde producties druk bezig in zijn studio. Voor “De Tovenaar van Oz” verzorgt hij de totale muziek terwijl hij voor “The Lion King” arrangementen voor zijn rekening neemt.

Regisseur Joep Lommerse bekwaamt zich in Brussel aan de Erasmus Hogeschool aldaar verder in de kunst van het filmmaken. Voor de kleinere projecten “Martin” en “Vader” deed hij opnieuw ’n beroep op acteurs als Barry van Zelst, Tom Heintz, Huub van den Bogaard en Alexander Nicodem en productiemedewerkers als Max Lapien en Désirée Evers die ook aan Schaduwspel hun medewerking verleenden.

Producente Marya Hüsstege riep met haar productieteam -verder bestaande uit Kees van Dongen, Dré van Hal en Désirée Evers– de culturele stichting “Oisterwijk Verbeeld(t)” in het leven. (In een ander artikel volgt hierover spoedig meer informatie.)

Onmisbare krachten áchter en voor de camera als Ruurd Fenenga (Cinematographer/Videographer), Willem Deen (Sound Engineer), Bjorn Couwenberg (Eigenaar Wauw Webdesign), Arjan van Twisk (LokaalZes) en Luuk de Kok (Eigenaar Luuk de Kok AV) zetten voor hun dagelijkse professie hun creativiteit volledig in.

Truus de Kanter kreeg van de Brabantse Hoeders (Zij zijn onderscheiden met de Brabant Bokaal) de opdracht om een kledinglijn te ontwerpen met als thema “Brabantse mode in rood en wit”. Na een aantal shows met deze kleding is deze tot en met 25 maart te zien in museum ’t Oude Slot in Veldhoven.

Spelers van grotere rollen in Schaduwspel als Jasper Aarts en Tom Heintz vervolgen hun opleiding aan de Drama-opleiding.

Alexander Schuitema, die in de film verzetsstrijder Jan Brunnekreef gestalte geeft, is aangenomen op de toneelschool in Arnhem.

Mensen uit de beroepstheaterwereld die zich aansloten bij “Schaduwspel” vonden ook mooie, nieuwe projecten op hun weg. Bente van den Brand is te zien in de musical “Hartsvrienden” die op 18 en 19 maart ook Tilburg aandoet.

Barbe van den Brand en Tineke Ogink, die aan o.a. “Sister Act” meewerkten en deze musical succesvol wisten te maken, zijn binnenkort te zien in “Popster”, een nieuw programma dat vanaf 13 maart te zien is bij SBS, waarin poppen de hoofdrol spelen. Tevens startten zij “Stolen Goodies” (http://www.stolengoodies.nl/)

Hier hun “Sister Act – Popster Act”:

Voor andere medewerkers aan Schaduwspel was er ook creatief vervolg. Karin van den Heuvel werd stadsdichter van Oisterwijk. Max Lapien startte de opleiding podium- en evenemententechniek. Huub van den Bogaard speelt ’n hoofdrol in “Wie van de Drie”. Loes Lommerse regisseert “De Tovenaar van Oz”. Gemma Copal trekt de kar bij nieuw toneelspel voor dementievriendelijke gemeente Oisterwijk. Peter van den Meijdenberg verzorgt hier het accordeonspel bij. Toon Klijndijk ontwerpt het affiche voor Trappaf’s “De Tovenaar van Oz”. Alexander Nicodem werkt als repetitie stand-in bij “Alles Mag Op Vrijdag”. Rutger en Loes Lommerse schijven ’n nieuwe bewerking van “De Tovenaar van Oz”. Huub Groenland produceert “Ge ziet Mar”. Danny Nieuwenhuizen, Jacques van Rijswijk en Angelique Bekkers repeteren voor zowel “Ge ziet Mar” als “The Lion King”. Carin en Edward Ligtvoet nemen rollen op zich maar verzorgen ook resp. kleding en rekwisieten voor “De Tovenaar van Oz” Wilna Schut declameert Marya Hüsstege’s tekst bij onthulling plaquette Balsvoort. Peter Deen entertaint Oisterwijk met zijn creatie “Winterkoning”. Tom schouten krijgt de rol van “Blikken man” toebedeeld, Sis Stoffels speelt “de Leeuw” in “De Tovenaar van Oz”.

Het leven ging dus door ná “Schaduwspel”!

Dit artikel zal beslist niet volledig zijn. Suggesties voor aanvullingen zijn hier welkom: rudelojo@hccnet.nl

Bekijk ‘n vorig bericht…

Neem meer (film)kijkjes achter de schermen – KLIK HIER

Archief

Schaduwspel is een productie van Oisterwijk Verbeeld(t) - Alle Rechten Voorbehouden © 2014 - Webdesign door: Wauw Webdesign